Enkele jaren geleden werd duidelijk dat aangehouden verdachten van een overval vaak niet voor dit feit worden veroordeeld. Nader onderzoek heeft aan het licht gebracht dat hooguit een beperkt deel van deze uitval als ongewenst kan worden gekwalificeerd. In de meeste gevallen blijkt na grondig onderzoek onvoldoende bewijs tegen de verdachten om tot vervolging respectievelijk veroordeling over te gaan. De politie heeft een plafond bereikt bij het opsporen van overvallers. Bij ruim 4 op de 10 overvallen worden een of meer verdachten aangehouden. Van elke 100 aangehouden verdachten worden er 66 door een rechter in eerste aanleg veroordeeld. Het onderzoek laat verder zien dat relatief veel verdachten ten onrechte op heterdaad worden aangehouden. Van elke 10 overvalverdachten die op heterdaad zijn aangehouden blijken er circa 6 niets met de overval van doen te hebben.

Klik hier voor het rapport.

 

Print Friendly, PDF & Email
2016-06-28T14:11:21+02:00 14-10-2013|Categories: Publicaties|Tags: , , , , |