Zojuist verschenen bij Boom: Sociale media, delictgedrag & communicatie. Op zoek naar de Buzz bij plegers van high impact crimes (een onderzoeksrapport van Hans Moors, Ben Rovers en Nicole Bouman).

Media-uitingen over illegaal of crimineel gedrag kunnen grootschalige en heftige reacties losmaken. Via sociale media verspreidt content zich in razend tempo. Media en criminaliteit zijn geen werelden apart. Criminaliteit maakt deel uit van de dynamiek van de Risikogesellschaft. Mensen definiëren met behulp van (sociale) media steeds opnieuw wat criminaliteit is‑en hoe criminaliteit wordt ervaren.

Dit boek gaat over de invloed van media-uitingen op het delict gedrag van plegers van high impact crimes: overvallers, straatrovers, inbrekers en geweldplegers. Er is weinig bekend over hoe specifieke groepen criminelen naar ( sociale) media kijken. Wat vinden ze interessant? Met wie delen ze welke content en waarom? Hoe werkt dat precies?

Beleidsmakers weten dat enkel repressie weinig doet. Om high impact­crimes te bestrijden zijn aanvullende strategieën nodig, zoals een persoonsgerichte aanpak of slimme beïnvloeding van (potentiële) daders via (sociale) media. Daarom biedt dit boek niet alleen wetenschappers, beleidsmakers en eerste-lijnsprofessionals, maar ook communicatieadviseurs in de veiligheidszorg een eigenzinnige analyse en een prikkelend handelingsperspectief.

Print Friendly, PDF & Email
2019-05-15T13:06:29+02:00 15-05-2019|Categories: Publicaties, Uncategorized|Tags: , , , , , |