Ook in de regio is antihomoseksueel geweld aan de orde van de dag. Intolerantie, discriminatie en geweld tegen homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) is aan de orde van de dag, ook voor LHBT’s die buiten de (rand)stad wonen. Dit blijkt uit een online onderzoek dat het BTVO onlangs uitvoerde onder 261 LHBT’s in de regio Noordoost Brabant. Slachtofferschap van antihomoseksuele incidenten komt onder deze groep zeer regelmatig voor. Een derde van alle respondenten heeft er in het afgelopen jaar zelfs meermalen mee te maken gehad. De incidenten varieren van nageroepen worden op straat tot bedreiging met lichamelijk geweld, mishandeling en beroving.

Circa de helft van alle ondervraagden geeft aan het uiterlijk of gedrag soms aan te passen om problemen in verband met de seksuele voorkeur te voorkomen. Een even grote groep geeft aan om dezelfde reden soms bepaalde plekken te mijden. Incidenten worden vaak nergens gemeld en als ze wel gemeld worden, bijv. bij de politie, zijn de ervaringen over de afhandeling vaak negatief (er gebeurt niks mee). Deze en andere resultaten zijn vandaag in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch gepresenteerd aan een gehoor van lokale politici, bestuurders, ambtenaren, politie, et ctera.

Klik hier voor het volledige rapport.

Print Friendly, PDF & Email
2017-05-24T11:04:34+02:00 1-03-2012|Categories: Actualiteiten|Tags: , , , |