Ter gelegenheid van het bereiken van de pensioenwaardige leeftijd nam Prof. Cyrille Fijnaut vandaag afscheid met een openbaar college aan de universiteit van Tilburg. In dit afscheidscollege keek hij terug op een lang leven in de wetenschap en de vele bijdragen die hij daaraan heeft geleverd. Diverse sprekers markeerden de bijzondere en buitengewone rol die Fijnaut heeft gespeeld in de Nederlandse en internationale criminologie. ‘Een criminoloog van de buitencategorie’. zo werd hij meermalen omschreven.

Bij deze gelegenheid werd hem een Liber Amicorum (een vriendenboek) aangeboden waaraan ook Ben Rovers. die in 1997 bij Fijnaut promoveerde en die de afgelopen jaren meermalen met hem samenwerkte, een bijdrage leverde. Het boek telt maar liefst 98 bijdragen en is circa 1100 pagina’s dik. Van ‘Fijnautiaanse’ omvang, zoals de redacteuren schrijven. De kersverse pensionado heeft aangegeven nog niet op zijn lauweren te gaan rusten. Op zijn programma staan nog minstens drie ‘boekprojecten’. Ook vanaf deze plaats wordt hem veel geluk toegewenst in deze nieuwe fase van zijn leven.

Klik hier voor de bijdrage van Ben Rovers aan het Liber Amicorum van Cyrille Fijnaut.

Print Friendly, PDF & Email
2016-06-28T14:50:48+02:00 30-09-2011|Categories: Actualiteiten|Tags: , |